Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Sibanna’s Luisa Gontsjarova

 

Geboren:        30 September 2009

Kleur:              Black tabby ticked

Stamboom:    klik hier


Luisa is geboren in onze cattery. Luisa is een rustige, lieve en nieuwsgierige poes. Ze is altijd graag in de buurt en komt op de bank het liefst tegen je aan liggen of op schoot. Bij thuiskomst van ons staat ze klaar voor de deur voor een knuffel. De speelhengel is haar favoriete speelgoed, waarbij ze prachtige sprongen en salto’s in de lucht maakt.

Luisa is een poes geboren binnen onze cattery, die is uitgegroeid tot een poes boven onze verwachtingen. Luisa heeft het natuurlijke uiterlijk van een sibeer in een zeer warme black tabby kleur. Ze heeft een stevige bouw, prachtige vacht, juiste lichaamsverhouding en typische kenmerken en daarnaast ook nog eens een lief karakter.

Luisa is een brede poes met het gewilde ‘trapeziumtype’ en dichte showvacht. Ze heeft de oude, en goed bekend staande, Russische lijn met Duitse invloeden achter zich via haar moeder Natalija. Deze lijn is via haar vader, Nikopeja’s Jowan, gecombineerd met een mooie Italiaanse showlijn met onder andere Fiodor Della Taiga, Georgy Amurski, Newskij’s Quendolina Romanova en Fiorella II Della Taiga. Deze lijn is compleet niet verwant aan Natalija en is een bijzonder mooie showlijn. Het fenotype van deze lijn zie je terug bij Luisa.

Luisa heeft een stamboom die zorgvuldig is opgebouwd. Er zijn maar weinig stambomen in Nederland met zo weinig onderlinge verwantschap en zo veel bekendheid en openheid over HCM-testresultaten van de katten in de stamboom.

We hebben enkele jaren gewacht voordat we besloten een kitten uit de eigen cattery te houden. We willen namelijk klein blijven met onze cattery en daarom een weloverwogen keuze maken. We hebben geen moment spijt van de keuze voor Luisa gehad en tot nu toe overtreft ze onze (kritische) wensen.