Pages Menu
Facebook
Categories Menu

2015 – Nestje van Sibirskaya Znat’ Ul’yana & Borislav Adagio

 

Op 5 oktober 2015 is een nestje geboren van Sibirskaya Znat’ Ul’yana en Borislav Adagio!
Hieronder ziet u een foto van de ouders Ul’yana en Borislav.

Klik hier voor de stamboom van de kittens.Klik op een naam van een kitten, en u ziet een album met foto’s vanaf de eerste dagen!

De kittens:

Grietje, black tabby blotched poesje
Gijs, black tabby blotched katertje
Guido, black tabby mackerel katertje
Giel, black tabby mackerel katertje
Gina, black tabby blotched poesje
Guinness, black tabby mackerel katertje
Guus, black tabby mackerel katertje

Update 26 december
Ow ow ow wat is dit nest genieten. De karaktertjes worden langzaamaan duidelijk, en alle zeven hebben tot nu toe een vriendelijk en zacht karakter. Het verschil zit vooral in de hoeveelheid energie: de ene heeft minder slaap nodig dan de ander.  En de een heeft wat meer geduld dan de ander om lekker op schoot te liggen, maar aanhankelijk zijn ze allemaal. De kittens zijn makkelijk en lief. Het ene moment spelen ze heerlijk met elkaar, en het andere moment slapen ze. Vooral begin van de ochtend zijn ze erg druk, en de uren daarna zijn ze (gelukkig) rustig. Want zeven spelende kittens vol energie in een woonkamer, is soms wat veel. Buiten dat, is het volop genieten van dit mooie black tabby nest!

Update 13 december
Afgelopen week zijn de kittens voor het eerst bij de dierenarts geweest. Ze zijn nauwkeurig onderzocht, en allen met goede resultaten. Ze hebben hun eerste inenting gekregen en een chip. Na het dierenartsbezoek waren de kittens best moe, en hebben ze extra lang geslapen.Op dit moment maken ze de woonkamer ‘onveilig’. Ze hollen voorbij, stoeien met elkaar en zijn ondeugend.

Update 26 november
Zomaar een foto tussendoor:

Update 22 november
De kittens zijn al een tijdje uit de kittenren en ravotten wat af met elkaar. Net als bij kleine kinderen bestaat de dag uit spelen, eten, drinken en slapen. De kittens worden naast hun goede brok en natvoer (en moedermelk!) verwend met onder andere verse rauwe wijting, haring en kip (van de keurslager). Het is altijd een verrassing of en hoe snel de kittens het nieuwe menu eten dat ik ze aanbied, maar meestal gaat alles op en eten ze allemaal van hetgeen ik aanbied. Bij rauw vlees of vis grommen sommige kittens alsof ze een prooi bewaken. Mooi om het spel te aanschouwen.Het gaat goed met alle zeven kittens, en met moederpoes Ul’yana!

Update 8 november
Nog even, en één van de kittens klimt al uit de kittenren! Halverwege blijft hij gelukkig hangen om te worden geknuffeld. De ren waarin de kittens zitten, is een ronde puppyren die aan de bovenkant altijd open is zodat moeder in en uit kan springen. Een prima ruimte voor de eerste stapjes zonder te verdwalen van moeder, slaapplek of kattenbak. De ruimte is ook ruimt genoeg om te spelen en te ravotten. Dit laatste doen ze volop, en helaas ook door de waterbak en kattenbak en voer heen. Ik ervaar zeven kittens nu wel even anders dan twee of drie kittens. De laatste jaren had ik bijna alleen kleine nesten, waardoor dit toch even wennen is voor me.Ondanks dezelfde kleur bij alle zeven kittens, haal ik ze nu redelijk uit elkaar door verschil in uitdrukking. En gedrag, want er zit bijvoorbeeld een echter pieperd tussen en een echte knuffelkont. Het is leuk te zien dat ze nu al genieten van aanraking en strelen. Het is mooi klein grut om naar te kijken!

Update 1 november
Hoera, sinds twee dagen eten de kittens zelfstandig natvoer!! Dat werd tijd, want aan de gewichten merkte ik dat er de laatste paar dagen weinig groei was. De kittens zijn aan wandelen en stoeien, en dat kost ze veel energie. En als je dan ook nog eens eens de melk moet delen met zes broers en zusjes, dan kan het aankomen wat stagneren en dat gebeurde. Eén van de kittens heb ik zelfs al brokjes zien eten, en aangezien daar meer voedingsstoffen in zitten dan in natvoer is dat een goede zet.De kittens stoeien met elkaar, vragen al piepend om aandacht en kijken helder uit hun ogen. De interactie tussen elkaar en met moeder is steeds beter te zien. Het is nu genieten van het jonge grut!

Update 6 oktober
Gisteren is Ul’yana (hierna: Ula)  bevallen van zeven kittens. Het was de eerste bevalling voor Ula, en ondanks dat deze pittig was deed deze kleine moederpoes het super. De kittens werden na geboorte direct uitgebreid gepoetst. Met het afbinden van de navelstrengen heb ik geholpen, want daar had ze geen interesse voor. Daarmee had ze voor de nageboortes helaas ook geen interesse, dus die heb ik even opzij gelegd en teruggelegd nadat het vierde kitten was geboren. Ula at toen gelukkig wel drie nageboortes op (schrik niet, dit is normaal en geeft moederpoes een benodigde energieboost). Eén van de kitten zat klem in het geboorte kanaal waardoor het erg lang duurde voordat het geboren werd. Na geboorte kon ik niet bij het levenloos ogende kitten omdat het strak met de buik aan het achterste van moeder vast zat. Ula ging het levenloos ogende kitten direct poetsen, en het enige wat ik kon doen was de snoet drogen en toekijken. Na een paar minuten poetsen begon er een hele zware ademhaling op gang te komen, en nog even later was de ademhaling rustig en regelmatig. Geweldig!!!!! Vlak voor het volgende kitten kwam, kwam de nageboorte alsnog uit het geboortekanaal en kon ik de navelstreng veilig afbinden doordat de druk weg was. Alle zeven kittens zijn goed door de bevalling komen, en met de bevalling is een geweldige moederpoes geboren. Een mooie ervaring!