Pages Menu
Facebook
Categories Menu

2016 – B-nestje van Sibanna’s Luisa Gontsjarova & Geroy-Fram Fia

Op 9 september 2016  hebben Sibanna’s Luisa Gontsjarova en Geroy-Fram Fialka kittens gekregen! Hieronder ziet u een foto van de ouders Luisa en Geroy.


Luisa                                                                                              Geroy

De poes Luisa is de dochter van onze eerste siberische poes Bubastis Natalija Gontsjarova van 2005. Luisa is een geweldige sibeer uit mooie oude bloedlijnen waarvan we veel gezondheidsinformatie hebben. Meer informatie over Luisa kunt u hier vinden.

De kater Geroy is onze eigen kater, geboren bij fokster Elena Hildebrandt in Sint Petersburg (voor haar website, klik hier). Geroy heeft een stamboom met mooie oude traditionele lijnen achter zich, waarbij het fenotype is zoals die hoort te zijn bij een sibeer: zonder extremiteiten en compact (zowel bouw als vacht). Geroy is een kater met een heel zacht karakter, en is de favoriete kat van mijn man. Meer informatie over Geroy kunt u hier vinden.

De stamboom van het nest kunt u hier vinden.

Zowel Geroy als Luisa zijn in februari 2016 (weer) gescreend op HCM bij een door pawpeds erkende specialist. Dit proberen we tot op oudere leeftijd te doen, omdat het dan pas een betrouwbaar beeld geeft bij goede uitslagen. Verder zijn ze beiden (recentelijk) onderzocht op: FIV. FeLV, bloedgroep, PKD en CIN. Van Geroy is ook een uitbreid DNA-onderzoek gedaan naar diverse afwijkingen. Er zijn hierbij geen afwijkingen aangetroffen. Kopieën van testresultaten worden aan toekomstige kitteneigenaren meegegeven.

Dit is ons eerste ongeplande nest in 11 jaar tijd. Luisa was namelijk krols terwijl ze kittens had, en heeft weten in te breken in het katerverblijf. Er is één dek geweest (ik was thuis en hoorde het gebeuren), wat helaas heeft geresulteerd in een zwangerschap. Ik noem het ‘helaas’ omdat ik Luisa haar rust had gegund na haar nestje van 2 mei 2016, en aan het overwegen was om haar te laten castreren gezien haar leeftijd. Desondanks dat dit nest ongepland was, ben ik erg nieuwsgierig of dit nestje even leuk zal worden als haar vorige nest van Geroy. Dat waren namelijk wel erg mooie kittens, en nog lief ook! Bovenal hoop ik dat Luisa toch ook van dit nest kan genieten, en daarna zal ze volgens planning langere tijd rust krijgen.


Onze kittens groeien op in een druk gezinsleven met twee jonge kinderen. We hebben poezen met een geweldig lief, zacht en stabiel karakter. De kittens zijn natuurlijk nog ondeugend en speels op het moment als ze hier verhuizen, maar zullen een goede basis mee krijgen. Een basis aan liefde, goede voeding en regels bij ons in huis. We geven ze hier een zo goed mogelijke start en zullen na de verhuizing bereikbaar blijven voor vragen en ondersteuning.

De kittens mogen verhuizen als ze ongeveer 13 weken zijn. Ze zullen dan zijn gechipt, twee keer ingeënt en uitgebreid onderzocht door onze kundige dierenarts. U krijgt een mooi stamboom mee, een kittenpakket met verrassingen en een Europees paspoort. Ook geven we een kopie mee van alles testresultaten op (erfelijke) aandoeningen van beiden ouderdieren.

De ouderdieren zijn uitgezocht op gezondheid en karakter.


* Geen van de kittens is momenteel nog beschikbaar *

De kittens:

Indra, black torbie blotched poesje


Klik hier voor meer foto’s van Indra.

Indy, black torbie mackerel with white poesje


Klik hier voor meer foto’s van Indy.

Ira, black torbie mackerel poesje


Klik hier voor meer foto’s van Ira.

Iras, black tabby mackerel katertje


Klik hier voor meer foto’s van Iras.