Pages Menu
Facebook
Categories Menu

2016 – Nestje van Sibanna’s Luisa Gontsjarova & Geroy-Fram Fialka

Op 2 mei 2016 hebben Sibanna’s Luisa Gontsjarova en Geroy-Fram Fialka kittens gekregen! Hieronder ziet u een foto van de ouders Luisa en Geroy.

Poes Luisa Kater Geroy
   

De poes Luisa is de dochter van onze eerste siberische poes Bubastis Natalija Gontsjarova van 2005. Luisa is een geweldige sibeer uit mooie oude bloedlijnen waarvan we veel gezondheidsinformatie hebben. Meer informatie over Luisa kunt u hier vinden.

De kater Geroy is onze eigen kater, geboren bij fokster Elena Hildebrandt in Sint Petersburg (voor haar website, klik hier). Geroy heeft een stamboom met mooie oude traditionele lijnen achter zich, waarbij het fenotype is zoals die hoort te zijn bij een sibeer: zonder extremiteiten en compact (zowel bouw als vacht). Geroy is een kater met een heel zacht karakter, en is de favoriete kat van mijn man. Meer informatie over Geroy kunt hier vinden.

De stamboom van het nest kunt u hier vinden.

Zowel Geroy als Luisa zijn in februari 2016 (weer) gescreend op HCM bij een door pawpeds erkende specialist. Dit proberen we tot op oudere leeftijd te doen, omdat het dan pas een betrouwbaar beeld geeft bij goede uitslagen. Verder zijn ze beiden (recentelijk) onderzocht op: FIV. FeLV, bloedgroep, PKD en CIN. Van Geroy is ook een uitbreid DNA-onderzoek gedaan naar diverse afwijkingen. Er zijn hierbij geen afwijkingen aangetroffen. Kopieën van testresultaten worden aan toekomstige kitteneigenaren meegegeven.


De kittens:

Hisolda, black torbie with white poesje
Hunter, black tabby with white katertje
Klik hier voor het fotoalbum Klik hier voor het fotoalbum
   
Hannah, blue torbie poesje Hailey, blue torbie blotched with white poesje
Klik hier voor het fotoalbum Klik hier voor het fotoalbum
   
 Met negen dagen overleden aan een hernia diafragmatica