Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Informatie voor het kopen van een kitten uit onze cattery

We hebben geen wachtlijst

Wij hebben geen wachtlijst. Kittens zijn levende dieren, en daarom hebben we graag een goed gevoel bij de plaatsing. Dit gevoel krijgen we niet aan de hand van een volgorde op een wachtlijst, maar wel bij het ontmoeten van de mensen en de interactie tussen de mensen en onze katten.

De kittens ontmoeten

Als u interesse heeft in een kitten, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons zoeken. We zullen wat vragen hebben om een beeld bij de plaatsing te krijgen, en we zullen uw vragen beantwoorden waar mogelijk. Als naar aanleiding daarvan een match met een kitten lijkt te zijn, kunt u tot een eerste bezoek vrijblijvend en kosteloos een optie op het kitten krijgen. U bent welkom om de kittens te ontmoeten als ze 6-8 weken zijn. De karakters beginnen zich dan te vormen, en de kittens beginnen dan echt op katjes te lijken in plaats van kleine ratjes. Ze kunnen wat langer wakker en beginnen de omgeving te ontdekken. Ook is het immuunsysteem sterker dan de eerste weken, waardoor uw bezoek dan minder risico met zich mee brengt dan in de eerste weken.

Prijs, contract en garantie

Een kitten waar niet mee wordt gefokt, kost bij ons 950 euro. Daarvoor heeft u een 100% raszuivere sibeer (dus geen andere raskatten in de bloedlijnen; ook niet ver naar achter). We sturen u als u een kitten onder optie heeft een contract toe, waarin u kunt lezen welke compensaties u heeft in het geval er onverhoopt iets voordoet met de gezondheid van het kitten. We bieden compensatie bij diverse erfelijke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld HCM en PKD. We doen dit ook voor het geval zich FIP voordoet; een dodelijk virus dat veel voorkomt bij kittens. Dit is dus niet gebonden aan raskatten.

We durven deze compensaties te bieden omdat we ons richten op het fokken van gezonde siberen die opgroeien in een schone huiselijke omgeving in een kleine stabiele en gezonde kattengroep.  We selecteren onze bloedlijnen op gezondheid en doen daar uitgebreid stamboomonderzoek voor. Hier hebben we als een van de eerste siberenfokkers in Nederland jaren ervaring mee. We weten veel van de gezondheid van onze katten en familie van onze katten. We testen de dieren waar we mee fokken op diverse (erfelijke) aandoeningen, bij erkende specialisten en herhaaldelijk. Het betreft in ieder geval HCM, PKD, FiV en FeLV. We geven de kopieën van testresultaten mee aan de toekomstige eigenaar van een kitten uit onze cattery.

De kittens zijn bij verhuizing tweemaal ingeënt en gechipt, krijgen een Europees paspoort en recente gezondheidsbeoordeling van de dierenarts mee. Ook krijgt het kitten voeding voor een paar weken mee.

We blijven bereikbaar voor vragen, en hopen af en toe te horen hoe het met de kittens uit onze cattery gaat.