Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Informatie voor het kopen van een kitten uit onze cattery

 

We hebben geen wachtlijst

Wij hebben geen wachtlijst. Kittens zijn levende dieren, en daarom hebben we graag een goed gevoel bij de plaatsing. Dit gevoel krijgen we niet aan de hand van een volgorde op een wachtlijst, maar wel bij het ontmoeten van de mensen en de interactie tussen de mensen en onze katten.

De kittens ontmoeten

Als u interesse heeft in een kitten, dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons zoeken. We zullen wat vragen hebben om een beeld bij de plaatsing te krijgen, en we zullen uw vragen beantwoorden waar mogelijk. Als naar aanleiding daarvan een match met een kitten lijkt te zijn, kunt u tot een eerste bezoek vrijblijvend en kosteloos een optie op het kitten krijgen. U bent welkom om de kittens te ontmoeten als ze 6-8 weken zijn. De karakters beginnen zich dan te vormen, en de kittens beginnen dan echt op katjes te lijken in plaats van kleine ratjes. Ze kunnen wat langer wakker en beginnen de omgeving te ontdekken. Ook is het immuunsysteem sterker dan de eerste weken, waardoor uw bezoek dan minder risico met zich mee brengt dan in de eerste weken.

Prijs, contract en garantie

Een kitten waar niet mee wordt gefokt, kost bij ons 1050 euro. Daarvoor heeft u een 100% raszuivere sibeer (dus geen andere raskatten in de bloedlijnen; ook niet ver naar achter). We sturen u als u een kitten onder optie heeft een contract toe, waarin u kunt lezen welke compensaties u heeft in het geval er onverhoopt iets voordoet met de gezondheid van het kitten. We fokken met ouderdieren die niet of nauwelijks verwant aan elkaar zijn. We bieden compensatie bij diverse erfelijke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld HCM en PKD. We doen dit ook voor het geval zich FIP voordoet; een dodelijk virus dat veel voorkomt bij kittens. Dit is dus niet gebonden aan raskatten.

We durven deze compensaties te bieden omdat we ons richten op het fokken van gezonde siberen die opgroeien in een schone huiselijke omgeving in een kleine stabiele en gezonde kattengroep.  We selecteren onze bloedlijnen op gezondheid en doen daar uitgebreid stamboomonderzoek voor. Hier hebben we als een van de eerste siberenfokkers in Nederland jaren ervaring mee. We weten veel van de gezondheid van onze katten en familie van onze katten. We testen de dieren waar we mee fokken op diverse (erfelijke) aandoeningen, bij erkende specialisten en herhaaldelijk. Het betreft in ieder geval HCM, PKD, FiV en FeLV. We geven de kopieën van testresultaten mee aan de toekomstige eigenaar van een kitten uit onze cattery.

De kittens zijn bij verhuizing tweemaal ingeënt en gechipt, krijgen een Europees paspoort en recente gezondheidsbeoordeling van de dierenarts mee. Ook krijgt het kitten voeding voor een paar weken mee.

We blijven bereikbaar voor vragen, en hopen af en toe te horen hoe het met de kittens uit onze cattery gaat.

Socialisatie

De kittens worden geboren op onze slaapkamer en zijn daar de eerste drie weken. Moeder kan daar vrij de werpkist in en uit springen. Doordat de kittens de eerste weken naast ons liggen, krijgen ze de mensengeur als vertrouwd ingeprent.

Rond drie weken is voor moederpoes een natuurlijk moment om de kittens te verhuizen naar een schoon nest. Vanaf dan groeien de kittens bij ons beneden in de open keuken en woonkamer op. Daar wennen de ze aan huiselijke geluiden, twee kinderen een hond en drie volwassen poezen.

Zodra de kittens circa negen weken oud zijn, mogen ze overdag een aantal uren vrij in onze ruime tuin die volledig afgezet is voor de katten. Daar kunnen ze lekker hun energie kwijt en boevenstreken uithalen.

In huis leren wij de kittens dat knuffelen leuk en gezellig is, dat je mensen kunt vertrouwen en dat er regels zijn. Bijvoorbeeld dat een deur open niet betekent dat je er gelijk doorheen hoeft te rennen. En sommige plekken bij ons zijn niet voor de katten bedoeld. Denk aan de eettafel, de salontafel, de kerstboom of het aanrecht. We hebben mooie stevige krabpalen voor de katten, een vensterbank en een tuin met veel uitdaging. Natuurlijk is het voor u als nieuwe eigenaar helemaal vrij om de eigen regels in huis te bepalen. In een nieuwe omgeving zal een kitten de mogelijkheden verkennen. Het is wel fijn dat het kitten heeft meegekregen dat er grenzen kúnnen zijn in wat kan en mag in de woonkamer.

Doordat de kittens minimaal 13 weken bij een stabiele moederpoes opgroeien en in een veilige huiselijke omgeving, hebben we superlieve karaktertjes. Dat krijgen we altijd terug van nieuwe eigenaren. We zijn daar trots op!