Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Valentina Laila van Meyta

 

Geboren:        8 mei 2013

Kleur:              black tabby mackerel

Stamboom:    klik hier


Valentina is geboren in cattery Meyta. We zijn erg blij met deze mooie dame te mogen en te kunnen fokken. En ook een beetje trots, aangezien ze de achter achter achterkleindochter van onze Natalija is. Natalija is de poes waar onze cattery in 2005 mee begon.

Valentina, die we ook wel Tina noemen, is een echte schootkat en spint graag. Ze is onbevreesd richting onze dochter van twee jaar oud, en ook naar ons. Tina was als kitten haantje de voorste en lekker ondeugend. Nu ze kittens heeft, is ze veranderd in een zachte bezorgde moeder.Wat is het heerlijk om deze lieve knuffel in huis te hebben!

Als we haar stamboom nader bekijken, zien we dat deze is opgebouwd uit zeer diverse lijnen. Vader Timo the Kindly Nature woont bij cattery Moya Dorogaya. Hij heeft een Russische traditionele lijn achter zich die door cattery Syberia in Taganrog (Rusland) is gecombineerd met een mooie authentieke neva masquerade lijn. In de neva masquerade lijnen achter Timo zijn dichtbij de volgende wereldkampioenen te vinden: Pasha Irbis Assolada, Ezhevika Savushka en Il’ushka Assolada Nevskoye Chyudo. Deze lijnen vinden we niet achter de moeder van Valentina. Valantina’s moeder Christina Inez van Meyta heeft een Hollandse lijn achter zich waar sinds 2005 in Nederland aan is gewerkt. De lijn is in Nederland gestart met Bubastis’ Natalija Gontsjarova. Natalija komt uit een oude, goed bekend staande, Russische lijn met Duitse invloeden. Enkele beroemde grondleggers van het siberische ras zien we daar terug aan de basis, zoals: Mars, Max en Roman. Natalija is door ons gecombineerd met een Russische foundation lijn achter Vitiaz Bargouzin. Vervolgens heeft cattery Meyta deze lijn via Sibanna’s Nadia Stasova gecombineerd met enkele gezonde oude Duitse lijnen van de kater Bubastis’ Hummer. Het resultaat was een stoere gespierde warme black tabby; Miss Dilaila van Meyta. Een kat met het uiterlijk zoals een sibeer hoort te zijn, en een stamboom die je nergens anders ziet. Miss Dilaila is door cattery Meyta via de Belgische Bubastis’ Bitjoeg gecombineerd met de door mij gewenste Italiaanse lijnen van Della Taiga en Della Niva. Verder zien we achter Bitjoeg enkele minder veel voorkomende neva masquerade lijnen en oude Russische en Duitse lijnen die aan het begin van de genenpool staan.
Samenvattend kunnen we stellen dat Valentina een bijzonder mooie stamboom heeft, opgebouwd uit zeer diverse lijnen en waar wij als cattery al sinds 2005 bekend mee zijn. Er zijn meerdere (voor)ouders regelmatige getest op diverse gezondheidsaspecten en ook tot op oudere leeftijd. We weten wat we in handen hebben met deze lijn en zijn daar erg blij mee!