Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Hisolda Gontsjarova Sibanna

Born : May 2, 2016
Colour : black tortie with white
Pedigree : Click here
Photo album : Click here
Screened on HCM : 2017, no HCM diagnosed
Screened on PKD : 2016, no PKD diagnosed
Last FeLV/FIV screening : 2017, both not diagnosed
Castrated
: No

 


Hisolda is bij ons in de cattery geboren, net als haar moeder Sibanna’s Luisa Gontsjarova. Ze is een kleindochter van Bubastis’ Natalija Gontsjarova. Natalija is de poes waar onze cattery mee is begonnen in 2005. En alleen dit alles maakt haar al bijzonder en speciaal voor ons. Daarnaast heeft ze ook nog eens een héél lief karakter. Ze is graag bij ons in de buurt, vooral ‘s avonds op de bank. Daarnaast is ze overdag ook graag buiten in onze afgezette tuin. Ze is sociaal naar de andere poezen. Hisolda zie ik eigenlijk nooit fel naar andere poezen bij ons in huis. Wat dat betreft lijkt ze op haar moeder. En ze blijkt nu, voorjaar 2018, ook een goede moederpoes te zijn.

Over de gezondheid aangaande het hart hebben we bijzonder veel informatie van verwanten van Hisolda. Het hart van haar moeder en van haar oma zijn herhaaldelijk gescreend, met goede uitslagen. De oma van Hisolda, Natalija, hebben we tot op oudere leeftijd herhaaldelijk op HCM laten screenen bij door pawpeds-erkende specialisten. Voor het laatst toen zij acht jaar oud was. De resultaten staan in de openbare database en zijn hier te vinden. Ook de moeder van Hisolda, Luisa, is regelmatig gescreend en voor het laatst toen zij zes jaar oud was. De resultaten staan zijn ook hier in de openbare database van pawpeds te vinden. Aangezien we verder met deze lijn fokken, zal ook Luisa nog een laatste keer gescreend worden. In de stamboom van Hisolda kunt u zien dat er veel van haar voorouders tot op oudere leeftijd op HCM zijn gescreend, waaronder voorouders die in Zweden wonen. Overal waar in de stamboom een [h] achter een naam staat, kunt u door daarop te klikken het overzicht aan resultaten zien.

De ouders van Hisolda zijn nauwelijks verwant aan elkaar. Het inteeltpercentage over alle generaties is nog geen 1%. Meer informatie over haar moeder Luisa kunt u hier vinden. En een foto hieronder:

En een foto van Natalija met Luisa als kitten:

Hisolda haar vader is Geroy-Fram Fialka. Hieronder staat een foto van Geroy:

Geroy komt van van cattery Fialka uit Sint Petersburg. Hij is als klein kitten gebracht door zijn zorgzame fokster Elena Hildebrandt naar ons gebracht. Hij is uitgegroeid zoals we hoopten en hij heeft een geweldig zacht karakter!! Doordat hij best last had van zijn hormonen woont hij helaas niet meer bij ons, maar wel bij ons in de familie.

Mevrouw Hildebrandt schreef ons vanuit Rusland al dat Geroy een zacht karakter heeft. Dat is iets wat ik graag zie bij een sibeer, en gebleken is dat hij dat ook heeft. Hij is relaxed, knuffelig en zelfverzekerd zonder opdringerig te zijn. Van Erwin, mijn man, was hij de favoriet. Zijn ‘vriend’ zoals hij hem noemt. Geroy heeft een dieprode vachtkleur en zeldzame groene oogkleur. Ook heeft hij een stoere katerblik en pluimpjes op zijn oortoppen. Zijn vacht is mooi vol en niet te lang of pluizig; zoals het hoort bij een siberische kat.

Geroy komt uit een cattery (Fialka) waar we vertrouwen in hebben. Zo ken ik bijvoorbeeld enkele siberen die bij Fialka vandaan komen en die hebben allen een goed karakter. Ook heb ik gesproken met twee mensen die bij deze cattery thuis zijn geweest, waardoor ik een indruk heb kunnen krijgen van hoe haar siberen leven.

Voor degenen die het interessant vinden, volgt hier wat informatie over de bloedlijnen achter Geroy en daarmee ook achter Hisolda.

Vader Fram-Jonathan Fialka
De katten achter Fram-Jonathan hebben een natuurlijk, stoer en krachtig uiterlijk zoals het hoort bij een siberische kat. Het gaat veelal om oude bloedlijnen waarbij golden is vermeden.

Fram-Jonathan brengt via zijn vader Amour-Timange Fialka oude bloedlijnen uit Sint Petersburg in, zoals van: Bast, Marcell, Chingi-Tura, Bruno-Ange, Fialka. Achter Fram-Jonathan is ook de beroemde kater Roman te vinden, die model stond bij het schrijven van de eerste rasstandaard. Ook is dichtbij in de stamboom de door mij geliefde wereldkampioen Jonathan-Timange te vinden, en de bekende Europees kampioene Veilchen Prinzessin.
Jonathan-Timange is een stoere black tabby blotched kater. Zijn vader Timofei komt van de club Saint-Petersburg Felinologist Society – WCF. Hij is van een van de eerste FIFe foklijnen in Sint Peterburg, afkomstig van cattery Bruno-Ange (bron: http://fialkasiberians.ucoz.ru/index/dzjonatan_jonathan/0-30, geraadpleegd op 6 september 2015).
Fram-Jonathan brengt via zijn moeder Neva-Iskander Fialka oude bloedlijnen uit Sint Petersburg in zoals Chingi-Tura en Grey achter Iskander Grej Marcell. Achter Manchzhury Gertsoginya komt bloed binnen uit het verre oosten, Vladivostok, door de prachtige foundationpoes Vasilisa (bron: http://en.manchzhury.ru/breeding-animals, geraadpleegd op 6 september 2015).

Moeder Slavicat Ladoga
Ladoga is geboren in cattery Slavicat in Moskou. Ladoga heeft fatsoenlijk oud Russisch bloed achter zich via haar moeder Vanessa of White Raven. Deze bloedlijn is zeldzaam in voorkomen en daarom een waardevolle aanvulling op de genenpool. Via Ladoga komt ook ‘nieuw bloed’ binnen door haar foundation vader Beilis. Beilis is een prachtige dertienjarige novice en is groot internationaal kampioen. Hij heeft zeer mooie nakomelingen in Rusland, Finland, Spanje en ondertussen ook in enkele in Duitsland en Nederland.

* update van 17 augustus 2018*