Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Bunyenyeri’s Borya

 

Geboren:        April 26, 2019

Kleur:              black tabby spotted

Stamboom:    klik hier

Fotoalbum:    klik hier

Gecastreerd:  nog niet

Gezondheid:
– Op PKD en HCM gescreend door een echografist aangesloten bij het Collegium Cardiologicum en pawpeds in 2020 en 2022;
– In 2020 onderzocht op FIV en FeLV met bloedonderzoek door een dierenarts;
– bloedgroep: A zonder b-allel


Borya is onze knuffelkont. Hij is breed en compact gebouwd en heeft een volle vacht. Hij heeft een echte katerkop met een stoere blik. Hij kan een beetje ‘grumpy’ kijken, maar is echt super lief en zacht van karakter.

Hij is groots van vertrouwen naar mensen en dat laat hij zien tijdens het knuffelen. Wat kan hij zich dan heerlijk uitstrekken met zijn voorpoten om lekker over zijn buik en borstkas te worden geaaid. Heerlijk tegen je aan, om alles om hem heen te doen vergeten.

Borya heeft via zijn moeder, Gilda of Benirina, hele oude Russische bloedlijnen achter zich. Het gaat om lijnen van de catteries Adagio en Sladkoe. De oude bloedlijnen zijn zonder inbreng van de veel voorkomende bloedlijnen met ‘golden’ vachtkleur en zonder neva masquerades in de stamboom. Kortom: echte authentieke siberische bloedlijnen zonder aanwijzingen van directe inmenging van andere raskatten. Vroeger niet bijzonder gewild door het ontbreken van populaire vachtkleuren;  nu gewaardeerd vanwege de gezondheid, authenticiteit en zeldzaamheid.

De vader van Borya, Tayozhny-kray Clavka, komt uit het verre Krasnoyarsk in Siberië. Hij is met recht een Siberische Kat! Na een lange reis van 6500 km en 20 uur kwam hij in 2017 bij Cattery Moya Dorogaya in Limburg wonen. Daar heeft hij een warm en fijn thuis gevonden, met royale tuin om dagelijks veilig van zijn vrijheid te genieten. Hij is heerlijk speels, zachtaardig en lekker knuffelig.

Borya zijn ouders zijn nauwelijks verwant aan elkaar, waardoor zijn inteeltcoëfficiënt zelfs op tien generaties onder één procent ligt. Zijn stamboom heeft zowel oudere bloedlijnen in zich die bekend staan om hun goede gezondheid en mooi fenotype, als nieuwere bloedlijnen uit het verre Siberië die een toevoeging op de genenpool zijn. Borya is gezond en mooi uitgegroeid en heeft een paar mooie nakomelingen in Zweden.

*update van 11 oktober 2022*