Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Bunyenyeri’s Borya

 

Geboren:        April 26, 2019

Kleur:              black tabby spotted

Stamboom:    klik hier

Fotoalbum:    klik hier

Gecastreerd:  nee

Gezondheid:
– Wordt volgens planning in 2020 op PKD en HCM gescreend door een echografist aangesloten bij het Collegium Cardiologicum en pawpeds;
– Wordt volgens planning in 2020 onderzocht op erfelijke aandoeningen en (afwijkende) kleuren middels dna-onderzoek;
– Wordt volgens planning in 2020 onderzocht op FIV en FeLV met bloedonderzoek door een dierenarts;
– bloedgroep: A zonder b-allel


Borya is onze kleine knuffelkont. Klein omdat hij niet groot van stuk is. Maar.. daar tegenover staat dat hij breed en compact gebouwd is en een goede volle waterafstotende vacht heeft. Hij heeft een echte katerkop met een stoere blik. En dan is hij op dit moment van schrijven nog maar acht maanden oud. We zijn benieuwd hoe hij zal uitgroeien.

Hij is groots van vertrouwen naar mensen en dat laat hij zien tijdens het knuffelen. Wat kan hij zich dan heerlijk uitstrekken met zijn voorpoten om lekker over zijn buik en borstkas te worden geaaid. Heerlijk tegen je aan, om alles om hem heen te doen vergeten.

Borya heeft via zijn moeder, Gilda of Benirina, hele oude Russische bloedlijnen achter zich. Het gaat om lijnen van de catteries Adagio en Sladkoe. De oude bloedlijnen zijn zonder inbreng van de veel voorkomende bloedlijnen met ‘golden’ vachtkleur en zonder neva masquerades in de stamboom. Kortom: echte authentieke siberische bloedlijnen zonder aanwijzingen van directe inmenging van andere raskatten. Vroeger niet bijzonder gewild door het ontbreken van populaire vachtkleuren;  nu gewaardeerd vanwege de gezondheid, authenticiteit en zeldzaamheid.

De vader van Borya, Tayozhny-kray Clavka, komt uit het verre Krasnoyarsk in Siberië. Hij is met recht een Siberische Kat! Na een lange reis van 6500 km en 20 uur kwam hij in 2017 bij Cattery Moya Dorogaya in Limburg wonen. Daar heeft hij een warm en fijn thuis gevonden, met royale tuin om dagelijks veilig van zijn vrijheid te genieten. Hij is heerlijk speels, zachtaardig en lekker knuffelig.

Borya zijn ouders zijn nauwelijks verwant aan elkaar, waardoor zijn inteeltcoëfficiënt zelfs op tien generaties onder één procent ligt. Zijn stamboom heeft zowel oudere bloedlijnen in zich die bekend staan om hun goede gezondheid en mooi fenotype, als nieuwere bloedlijnen uit het verre Siberië die een toevoeging op de genenpool zijn. We hopen dat Borya gezond en mooi uitgroeit (liever dan lief is hij al) en kan bijdragen in het fokprogramma van traditionele siberische katten.

*update van 16 december 2019*