Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Geroy-Fram Fialka

 

Geboren:        14 February 2015

Kleur:              red tabby spotted with white

Stamboom:    klik hier

Fotoalbum:    klik hier

Gecastreerd:  ja


Onze Geroy komt van cattery Fialka uit Sint Petersburg. Hij is als klein kitten gebracht door zijn zorgzame fokster Elena Hildebrandt. We zijn haar dankbaar voor deze geweldige kater, want hij lijkt ondertussen uit te groeien zoals we hoopten en hij heeft een geweldig karakter!!

Mevrouw Hildebrandt schreef ons vanuit Rusland al dat Geroy een zacht karakter heeft. Dat is iets wat ik graag zie bij een sibeer, en gebleken is dat hij dat ook heeft. Hij is relaxed, knuffelig en zelfverzekerd zonder opdringerig te zijn. Van Erwin, mijn man, is hij de favoriet. Zijn ‘vriend’ zoals hij hem noemt. Hij komt ’s avonds graag bij ons op schoot liggen en geeft zich dan al ronkend volledige aan ons over. Wat een heerlijke vent!

Hij is nu een jaar oud en heeft al een gespierde bouw die goed in verhouding is. Hij heeft een dieprode vachtkleur en zeldzame groene oogkleur. Ook heeft hij een stoere katerblik en pluimpjes op zijn oortoppen. Zijn vacht is mooi vol en niet te lang of pluizig; zoals het hoort bij een siberische kat.

Geroy hebben we niet puur op zijn uiterlijk uitgekozen. Gevoel van vertrouwen in de cattery waar hij vandaan komt en zijn stamboom spelen een grote rol. Zo ken ik bijvoorbeeld enkele siberen die bij Fialka vandaan komen en die hebben allen een goed karakter. Ook heb ik gesproken met twee mensen die bij deze cattery thuis zijn geweest, waardoor ik een indruk heb kunnen krijgen van hoe haar siberen leven.

Geroy heeft een eigen ruim katerverblijf met een raam, meerdere krabpalen en ligplekken hoog aan de muur. Daar heeft hij een kattenluik die minstens voor de helft van de tijd open staat, zodat hij in onze afgezette diepe tuin kan rennen en jagen. Hij komt regelmatig bij ons in de woonkamer, en het liefst ligt hij dan ’s avonds bij ons op schoot.

Voor degenen die het interessant vinden, volgt hier wat informatie over de bloedlijnen achter Geroy.

Vader Fram-Jonathan Fialka
De katten achter Fram-Jonathan hebben een natuurlijk, stoer en krachtig uiterlijk zoals het hoort bij een siberische kat. Het gaat veelal om oude bloedlijnen waarbij golden is vermeden.

Fram-Jonathan brengt via zijn vader Amour-Timange Fialka oude bloedlijnen uit Sint Petersburg in, zoals van: Bast, Marcell, Chingi-Tura, Bruno-Ange, Fialka. Achter Fram-Jonathan is ook de beroemde kater Roman te vinden, die model stond bij het schrijven van de eerste rasstandaard. Ook is dichtbij in de stamboom de door mij geliefde wereldkampioen Jonathan-Timange te vinden, en de bekende Europees kampioene Veilchen Prinzessin.
Jonathan-Timange is een stoere black tabby blotched kater. Zijn vader Timofei komt van de club Saint-Petersburg Felinologist Society – WCF. Hij is van een van de eerste FIFe foklijnen in Sint Peterburg, afkomstig van cattery Bruno-Ange (bron: http://fialkasiberians.ucoz.ru/index/dzjonatan_jonathan/0-30, geraadpleegd op 6 september 2015).
Fram-Jonathan brengt via zijn moeder Neva-Iskander Fialka oude bloedlijnen uit Sint Petersburg in zoals Chingi-Tura en Grey achter Iskander Grej Marcell. Achter Manchzhury Gertsoginya komt bloed binnen uit het verre oosten, Vladivostok, door de prachtige foundationpoes Vasilisa (bron: http://en.manchzhury.ru/breeding-animals, geraadpleegd op 6 september 2015).

Moeder Slavicat Ladoga
Ladoga is geboren in cattery Slavicat in Moskou. Ladoga heeft fatsoenlijk oud Russisch bloed achter zich via haar moeder Vanessa of White Raven. Deze bloedlijn is zeldzaam in voorkomen en daarom een waardevolle aanvulling op de genenpool. Via Ladoga komt ook ‘nieuw bloed’ binnen door haar foundation vader Beilis. Beilis is een prachtige negenjarige novice en is groot internationaal kampioen. Hij heeft zeer mooie nakomelingen in Rusland, Finland, Spanje en ondertussen ook in enkele in Duitsland en Nederland. Desondanks zijn hogere leeftijd en nog goede gezondheid, zien we door selectief beleid niet veel nakomelingen van hem in de fok. Dit maakt het extra interessant om met Geroy een kleinzoon van deze kater in de cattery te hebben.

* update van 6 september 2015*